Temel olarak Yazılım Uzmanlığı denildiğinde aklımıza ilk gelen programlama dili C# ve ASP.Net’i örnek gösterebiliriz. Ayrıca Microsoft temelli bir dil olan C# başka bir deyişle Nesne Yönelimli Programlama dediğimiz ve mesela OOP temelleri ile çok güçlü ve ilişkisel bir alt yapıya sahip olduğunu bilelim. Sonuç olarak aşağıda bu programlama dili hakkında kısaca bilgiler verebiliriz.

C#.Net Core Eğitimi Hakkında

C# modern, nesne odaklı ve tür açısından güvenli bir programlama dili olduğunu söyleyebiliriz. C sharp, geliştiriciler .NET içinde çalışan çok sayıda güvenli ve güçlü uygulama oluşturabiliriz. Bu nedenle C, C++, C Sharp, Java ve JavaScript programcıları için hemen tanıdık gelecektir. Ayrıca, C#8.0 ve önceki sürümlerde dilin önemli bileşenlerine genel bakışımızı değerlendirebiliriz. Benzer şekilde C#.Net programları, ortak dil çalışma zamanı(CLR) ve bir dizi sınıf kitaplığı olarak adlandırılan bir sanal yürütme sistemi olmuştur ve ancak .NET üzerinde çalıştırabiliriz. CLR, uluslararası bir standart olan ortak dil altyapısının (CLI) Microsoft tarafından gerçekleştirilen uygulaması olmuştur. CLI, dillerin ve kitaplıkların sorunsuz şekilde çalıştığı yürütme ve geliştirme ortamları oluşturmanın temelini oluşturmuştur.

Ayrıca .NET ile birçok yazılımcının birlikte çalışılabilmesi önemli bir özelliği var. Örneğin C# derleyicisi tarafından üretilen IL kodu ortak tür belirtimine(CTS) uygundur. Herşeyden önce burada oluşturulan IL(Ara Dil) kodu, F#, Visual Basic, C++ .NET sürüm kodları ile etkileşebilir. 20’den fazla diğer CTS uyumlu dil vardır. Bu nedenle tek bir derlemeyle, farklı .NET dillerinde yazılmış birden çok modül olabilir. Bu nedenle bu şekilde türler, aynı dilde yazılmış gibi birbirlerine başvurabilir.

Microsoft teknolojilerinden C#.Net Core ve C# dot Net MVC ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılabilir.  Frameworkler yazılımcılar için bir çok avantaj sağlamaktadır. Sonuç olarak programlama dillerinden enaz birini çokiyi seviyede bilmek birçok programlama dilini öğrenmede kolaylık sağlayacaktır.

Web Programlama ile Yazılım Uzmanlığı Farklı mı?

Web programlama deyince aklımıza internet sitesi gelmekteyken yazılım uzmanlığı deyince daha karmaşık yazılımların yapıldığı anlaşılmaktadır. Internette de çok aranılan Web Programlama kursu belirli bazı şehirlerde şehir ismi ile de aratılmaktadır. Örneğin, İzmir Web Programala Kursu veya Bursa Yazılım Kursu, Web Programlama İstanbul Kursu, Ankara Yazılım Kursu, Yazılım Uzmanlığı Eğitimi Ankara gibi aratıldığında karşımıza birçok site çıkmaktadır. Peki kurslar olarak aradaki farklar nelerdir?

Yazılım Uzmanlığı Kursu Eğitiminin süre olarak saati Web Tasarımı ve Programlama ders saatinden daha fazla. Türkiye’nin önde gelen Yazılım Kurslarının ders saatlerini incelediğimizde yazılım kursu fiyatları da ona göre belirlenmektedir. Örneğin Web Programlama için 100-120 saatken uygulanırken C#.Net yazılım uzmanlığı eğitimi minimum 150 saatten başlar. Ayrıca bu ders saatleri ile doğru orantılı olarak da yazılım kursu fiyatları değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte Web Programlama kursu fiyatları C#.NetCore ve ASP.Net MVC yazılım kursu fiyatlarına göre ucuzdur.

Biz Sizi Arayalım Hangi Eğitime Uygun Olduğunuzu Uzman Eğitim Danışmanlarımızla Birlikte Belirleyelim…

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz sizinle iletişime geçelim…